• info@shellfishprotection.com

[:nl]Oesterboorder[:]

Oesterboorder

[:nl]Oesterboorder[:]

[:nl]De oesterboorder in de volksmond genoemd, met zijn latijnse naam UROSALPINX CINEREA & OCINEBRELLUS INORNATUS, is een bedreiging voor de oestersector. De oesterboorder is een slak die een klein gaatje in de (jonge) oester boort en hiermee de oester dood. Uit huidig onderzoek blijkt dat 90% van de populatie oester door de boorder verloren gaat.

Als lid van de Nederlandse Oester Vereniging en als oesterkweker zien wij de teruggang in de sector. Vanauit de branche en de overheid is er veel baat bij een gedegen oplossing van het probleem.  Naast het kweken van oesters op tafels, is nu de oesterboorder kor beschikbaar. Met de oesterboorder kor worden de boorders daadwerkelijk bestreden. Met de kor worden de boorders gevangen en kunnen deze desgewenst vernietigd worden.

 

 [:]

e.advocaat@zwaartekracht.nl

Laat je bericht achter