• info@shellfishprotection.com

[:nl]Shellfish Protection op voorpagina Visserijnieuws[:]

[:nl]Shellfish Protection op voorpagina Visserijnieuws[:]

[:nl]

‘Boertjes heeft een superuitvinding gedaan!’

Oesterboorderkor als redding bodemcultuur

4 dagen geleden

YERSEKE – ,,Nico heeft echt een superuitvinding gedaan. Want hoe krijg je het anders voor elkaar om de boorders op te vissen en de oester zelf te laten liggen? Bij het eerste sleepje was het gelijk bingo. Dit kan de redding van de oesterkweek op de bodem zijn, want het is vanwege de boorder ronduit dramatisch gesteld.’’

Aldus visserijdeskundige Gert Jan van Veen van het ministerie van EZ. Van Veen was vorige week op uitnodiging van Nico Boertjes (YE 123) samen met collega’s Harry Heidekamp en Laurent Gorissen mee om de innovatieve oesterboorderkor in de praktijk te zien. Er werd begonnen op een dieper perceel van De Meulemeester met consumptieoesters.

Gelijk op het eerste perceel met consumptieoesters van De Meulemeester werden duizenden oesterboorders opgevist. De oesterboorderkor is een slede aan een gewone oesterkor. Maar in dit geval komen de oesters niet in een stalen net, maar rammelen ze over spijlen heen, waarbij de boorders los laten en worden opgevangen in een rvs-mand. Van Veen had het nog niet eerder in de praktijk gezien. ,,Een ingenieuze uitvinding.’’ (bron Visserijnieuws)

Lees verder:

https://www.visserijnieuws.nl/nieuws/oesterboorderkor-als-redding-bodemcultuur[:]

e.advocaat@zwaartekracht.nl

Laat je bericht achter